Een hotel met allure

compleet & luxe sfeervol

Mondragon. Het eerste hotel wat haar intrede mag doen in monumentenstad Zierikzee. Maar beter is om dit gastvrije grand hotel als stadslogement te bestempelen. Want dat is wat Mondragon nastreeft: gastvrij, intiem en persoonlijk. Waar de oorspronkelijke noodzaak om te overnachten transformeert naar een plezierige herinnering die een warm gevoel oproept. Het gevoel van ‘ouderwets’ genieten, oprechte vriendschap en klassieke hoffelijkheid.

Mondragon vroeger

Hotel Mondragon

Cristóbal de Mondragón, Spaans veldheer uit de 16e eeuw, is de naamgever. Hij belegerde Zierikzee in 1576 in opdracht van Koning Filips II van Spanje en nam de stad in. En sindsdien is zijn naam onlosmakelijk aan Zierikzee verbonden. Hij logeerde destijds aan de Oude Haven. En nu kunt u zelf ook logeren op een van de mooiste plekken van Zeeland. U treedt het historische centrum binnen via de prachtige Noordhavenpoort en treft Mondragon aan uw rechterhand, alwaar wij uw bagage uitladen, uw auto parkeren en u naar uw luxe kamer of suite begeleiden. 

In Restaurant Cristó is het geroezemoes van het keukenteam overdag al duidelijk waarneembaar. De chefs bereiden het diner voor, gebaseerd op de Franse cuisine (‘la bistronomie’) met invloeden vanuit Baskenland, waar, niet toevallig, het plaatsje Mondragon aan de voet van die gelijknamige drakenberg ligt. Dat wordt vast een belevenis! Het klassieke interieur oogt warm en gezellig. Vanaf uw tafel kijkt u uit over de binnenhaven en heeft u zicht op de open keuken, of u geniet van het zicht op de binnentuin met fontein. Topwijnen uit Europa, die ook nog eens betaalbaar zijn, maken het kiezen lastig. Gelukkig is er deskundig advies. We selecteren ook moois uit Zeeland: zomers vis uit de Noordzee en Oosterschelde, in de winter wild van ons eigen mooie Schouwen-Duiveland.

Le Bistrôt, is een heerlijke plek om te ontbijten. We bereiden alles vers en met oog voor de natuur. Met een heerlijk verzadigd gevoel kunt u erop uit. Daarna verwelkomen wij bezoekers aan Zierikzee voor een heerlijke lunch met o.a. pokebowls of een Franse uiensoep. Voor de liefhebber is er tussen twaalf en drie een dagelijkse lunchkaart met Franse specialiteiten. Ook hier lijkt het alsof de tijd even stil staat. Het belletje klingelt om te laten weten dat er nieuwe bezoekers binnen komen. Om iets lekkers te kopen voor onderweg, een kop koffie op het terras te nuttigen, of een souvenirtje voor thuis mee te nemen. 

Neemt u zeker ook even een kijkje in de Heerenkamer, gelegen in het torentje van Mondragon. Daar loopt u van vroeg tot laat de lounge binnen. Een plek waar u even heerlijk niets hoeft of moet in een ontspannende ambiance. Pak een boek, de krant of een tijdschrift en laat u neervlijen in een van de comfortabele clubfauteuils. Waant u uzelf in een oude sociëteit, waar de ruimte vroeger ook toe diende. De notabelen van Zierikzee hebben hier decennia lang, onder het genot van sigaren, vele besluiten genomen. 

Mondragon Havenzaal