Culinair genieten

Food & Drinks culinair

Mondragon beschikt over een restaurant en stadscafé waar u zich te goed kunt doen aan gerechten van hoog culinair niveau, bereid door onze eigen chef. 

Menukaart Cristó
Cristó

Restaurant Cristó 

Wandelend over de Oude Haven vindt u, tegenover de Museumhaven, Restaurant Cristó. De gloed van het sfeervolle interieur verlicht de straat. U loopt via de rijtuiggroene deur naar binnen waar u verwelkomd wordt. Neem plaats aan een van de mooie tafels en laat de avond als een warme deken over u heen komen. U bent in goede handen. 

Natuurlijk komt u ook voor het hoge culinaire niveau dat de chef en zijn team elke avond opnieuw weer weten waar te maken. Als u uw klassiekers kent, zult u glimlachen om hun vertaling van Franse gerechten in de hedendaagse uitvoering. Maar geen zorgen, ook als u wat minder klassiek geschoold bent zult u genieten van de kaart en de gerechten.

 

 

Er is zelfs een grote kans dat de chef zelf even aan tafel komt om een toelichting te geven. 

Op de kaart maken we van tijd tot tijd korte uitstapjes naar de Baskische keuken. Dat zijn we verplicht aan Cristó, naamgever en geboren en getogen in deze gastronomische regio in Spanje. Laat u verrassen, voor we weer terugkeren naar ‘la douce France’. Op de wijnkaart komt u vooral mooie Europese wijnen tegen, ook tegen heel billijke prijzen. En we schuwen het niet om prachtig bijpassend bier – of een gin-tonic? – aan te bevelen. Er valt immers genoeg te genieten.

 

Restaurant Cristó is geopend voor het diner van woensdag tot en met zaterdag vanaf zes uur. Op zondag vanaf 12.00 uur tot 20.00 uur. Reserveren wordt aanbevolen, voor vrijdag- en zaterdagavond is reserveren verplicht. 

(0111) 218 038

Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Cristó
Mosselen
Mosselen
steak tartaar met aardappelkrokant, piccalily creme en eitje gegaard op 62,5 graden
Steak tartaar
parfait op basis van creme fraiche, saus van duindoorn, gebrande witte chocolade en kletskop
Parfait

Stadscafé ’t Gouden Elfje

Kom binnen bij ‘het elfje’. Ontworpen als deels winkel, deels café is het hier gezellig en goed toeven. U wipt binnen om ons beroemde eigen brood te kopen, een zoete lekkernij mee te nemen, of snel een coffee-to-go te halen. Maar u komt vooral naar ons om lekker verwend te worden met fantastische koffie en bijzondere theesoorten. Al dan niet met iets lekkers erbij.

 

 

En slaat de klok twaalf, dan blijft u toch gewoon lekker lunchen? We serveren dagelijks een warme lunchspecial, die met een verse salade en een drankje samen  voor een verantwoorde en vriendelijk geprijsde maaltijd zorgen. Bij vertrek trillen uw schouderbladen heel even. Zitten er nu vleugeltjes aan, denkt u? Nee, toch niet. 

 

Stadscafé ’t Gouden Elfje is dagelijks geopend van tien tot zes. Indien u wilt komen ontbijten vragen wij u om dat de dag ervoor telefonisch aan ons kenbaar te maken (max. 4 personen) 

(0111) 218 039 

Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje
't Gouden Elfje