Zierikzee, een stad met vele gezichten
Deze historische stad met talloze middeleeuwse straatjes en zo’n 11.000 inwoners telt maar liefst 568 monumenten. Het rijke handelsverleden met zijn nijverheid en visserij hebben hier zichtbaar hun sporen nagelaten. Monumentale poorten, gevels, kerken, torens en molens sieren het silhouet. Sinds 1971 heeft de stad dan ook een beschermd stadsgezicht.
Brug
oude haven

Een uitstekende uitvalsbasis

Vanuit uw hotelkamer loopt u zo het historisch hart van Zierikzee binnen, met winkeltjes, boetieks, galeries en zonnige terrassen. Het is heerlijk struinen door de talloze middeleeuwse straatjes met maar liefst 568 rijksmonumenten. Het Havenplein, Havenpark en de Oude Haven vormen het centrum voor vele activiteiten, zeker in de zomermaanden. Aan de haven kunt u onder het genot van een goed glas (Zeeuwse) wijn, een fris biertje of een echte Zeeuwse lunch genieten van alle maritieme taferelen. En wilt u even uitwaaien, maak dan een verfrissende wandeling langs de zeedijk.

Ook de rest van het eiland biedt alles voor een heerlijk lang weekend of een actieve mid-week. Omringd door water, met zijn vele stranden, brede duinen, fraaie natuurgebieden en afwisselend landschap is Schouwen-Duiveland een paradijs voor watersporters, wandelaars en fietsers. Ook op cultureel en culinair vlak kunt u op Schouwen-Duiveland uw hart ophalen. Huur een elektrische fiets en bezoek de wijngaarden van De Kleine Schorre, onze lokale wijn die letterlijk wereldberoemd is. Geniet van een lunch of diner in een van de vele bekroonde restaurants die de omgeving rijk is. Of verken te boot de oostelijke kust van het eiland: een tochtje van Zierikzee via het open water naar het pittoreske Bruinisse en terug is een belevenis op zich.

Kaart Mondragon

Goed bereikbaar uit alle windstreken

Zierikzee is centraal gelegen in de Zuidwestelijke Delta en uitstekend bereikbaar vanuit alle windstreken. Rotterdam The Hague Airport en Antwerpen liggen op een uur rijden. Luchthaven Schiphol en Brussel op slechts anderhalf uur. Een ideale uitvalsbasis voor één- of meerdaagse uitstapjes, zowel zakelijk als privé.

Onder hotel Mondragon bevindt zich een parkeerkelder voor de hotelgasten (32 plaatsen). Rondom de Oude Haven is parkeren uitsluitend bestemd voor vergunninghouders, maar in en om Zierikzee zijn diverse parkeermogelijkheden. In alle gevallen bevindt Hotel Mondragon zich op loopafstand.