Mondragon, al meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee
Concertzaal, bioscoop, restaurant... Jarenlang was Mondragon het centrum van alle culturele festiviteiten op Schouwen-Duiveland. Aan de glorietijd van Mondragon kwam begin deze eeuw een eind. Op 1 juli 2001 werden Concertzaal en restaurant gesloten. De hoogste tijd om het eens zo levendige en geliefde Mondragon in ere te herstellen!
ardief

Mondragon herlééft!

Na ruim zestien jaar leegstand maakt Mondragon zich op voor een nieuwe toekomst. Op de plek waar eens theaterharten sneller gingen kloppen en hand in hand naar films werd gekeken, verrijst binnenkort een exclusief stadshotel. Met enerzijds de comfort en luxe van een viersterren-plus hotel, anderzijds de charme en sfeer van een klassiek stadslogement. En vooral met de persoonlijke aandacht van een luxe bed and breakfast.

Veelzijdig aanbod
Het nieuwe Mondragon telt 41 luxe kamers en suites in verschillende prijscategorieën, twee zalen, een restaurant én brasserie, een besloten stadstuin en een half verdiepte parkeerkelder met 32 parkeerplaatsen onder het hotel. In de toekomst zal het hotel mogelijk worden uitgebreid met een city spa. Het hotel ademt de sfeer van de 18-eeuwse handelsgeest uit, zonder in te boeten aan de geneugten van deze tijden. U voelt zich vast direct thuis in de oud-Hollandse stijl van weleer.

Puur genieten
Mondragon wordt vooral (weer) een plek om te genieten. De besloten stadstuin is een oase van rust. En in het restaurant én de brasserie kunt u (on)verantwoord lekker eten. Het restaurant is met zijn open keuken en open haard een ruimte om te proosten en te proeven. De keuken is gebaseerd op de grande cuisine uit Frankrijk, met zuidelijke accenten, vertaald naar de wensen van vandaag. De brasserie is met haar lichte en frisse uitstraling een van dé ontmoetingsplekjes in Zierikzee. Met een grote leestafel, een open haard en heerlijke sandwiches, patisserie en gerechten om ter plaatse te nuttigen of mee te nemen.

Gastvrijheid ten top
Boven het restaurant ligt De Groote Kaemer, een zaal van ruim 100 m2 waar vergaderd, gedineerd of gefeest kan worden. Daarnaast is er de “Roock Kaemer|anno 1572”, een intieme ruimte voor een bespreking (tot 15 pax) of een besloten diner. In de lobby is een kleine selfservice bar waar gasten zelf een drankje kunnen schenken. En ’s avonds wordt een gratis tapas-hapje geserveerd. Dat is nog eens thuiskomen! 

Sfeer proeven
Entreetuin
restaurant
Luchroom
Naturelle kamer
Groene kamer
Gele kamer
Rode kamer
Govert Janzen

Aangenaam, uw gastheer
Het nieuwe Mondragon komt onder leiding van de ervaren hotelier Govert Janzen (1965). Na afronding van de Hogere Hotelschool in Den Haag werkte hij onder meer bij Holiday Inn en Accor Hotels in de Randstad, Inter.Continental Hotels in Luxemburg en Moskou, en vijf jaar in Hotel Baltschug Kempinski, eveneens in de Russische hoofdstad. In 1999 keerde hij terug naar Nederland. Tot 2007 bekleedde hij verschillende managementfuncties bij Bilderberg Hotels & Restaurants. In juni 2007 maakte hij de overstap naar Badhotel Domburg waar hij de afgelopen tien jaar het statutair directeurschap heeft uitgeoefend. “Ik verheug mij enorm op deze prachtige kans om het beroemde Mondragon van nieuw elan te voorzien”, aldus Govert Janzen. Zierikzee verdient een stadshotel op niveau. Het Mondragon-concept voorziet perfect in deze behoefte. Het nieuwe Mondragon zal bijdragen aan de charme, de levendigheid en de werkgelegenheid van deze zo bijzondere stad!”

41 kamers en suites, een veelzijdig aanbod

22
Classic rooms
10
Superior rooms
6
Deluxe rooms
2
Loft suites
1
Mondragon suite