25 april

Interieur van Mondragon, Cristó en 't Gouden Eflje

Het interieur van Mondragon in zowel het restaurant, het stadscafé en het hotel in Zierikzee is verzorgd door Studio Bink van Belinda Ubbink. Belinda Ubbink is een binnenhuisarchitecte en heeft het interieur verzorgd voor meerdere hotels waaronder het Badhotel in Domburg. Ze is sinds 1995 actief in het interieurontwerp. Belinda maakt totaalconcepten waarin vorm, materiaal, kleur, licht, decoratie en grafische elementen worden gepresenteerd. Dit is heel goed teruggekomen in Mondragon, Cristó en ’t Gouden Elfje in Zierikzee.

In de oudbouw, aan de Oude Haven, heeft het interieur een warme en klassieke uitstraling, evenals de binnenstad van Zierikzee. In Cristó is er bijvoorbeeld gewerkt met prachtige klassieke tafels waardoor het interieur van het restaurant een heel elegante uitstraling heeft gekregen.

In het nieuw gebouwde gedeelte van Mondragon, met de ingang aan de Paardenstraat in Zierikzee, komen de hotelkamers. Er zijn vier verschillende stijlen aan hotelkamers:

  1. Gold & Blue Rooms. Deze kamers hebben een warme, blauwe uitstraling en genieten van het noorderlicht. De kamer is een oase van rust en daarmee een ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in het hotel in Zierikzee.
  2. Renaissance Green Rooms. Dit kamertype ademt een zachtgroene sfeer en begroet de in het oosten de opgaande zon. Dankzij het mooie interieur voelt de hotelgast zich hier direct thuis.
  3. Metropolitan Silver Rooms: Dit kamertype is op het eerste oog het meest klassiek. Op de kamers heerst er een kalme, zuidelijke rust waar men zich meer dan comfortabel in voelt.
  4. Rembrandt Red Rooms: Deze kamers zwaaien de in het westen ondergaande zon ’s avonds uit. In deze kamers komt de rode sfeer tot zijn recht met een prachtige versie van de bekende Nachtwacht als hoogtepunt.

Naast de 38 hotelkamers die Mondragón heeft zijn er ook nog twee suites, de Schouwen & Duiveland Loft Suites. Beide suites kijken majestueus uit over de stad, met zicht op het prachtige oude centrum van Zierikzee.

Als kers op de taart heeft het hotel een prachtige Royal Mondragon Suite. Deze suite is met 110m2 zelfs een internationale VIP waardig. Het is een van de grootste hotelkamers van Zeeland en heeft een schitterend uitzicht over de Oude Haven van Zierikzee. Wanneer u uit het raam kijkt ziet u de historische schepen van de museumhaven kalm meegaan met het eb en vloed van deze zoutwater binnenhaven.

Als u een bezoekje aan Mondragon aflegt is het ook zeker de moeite waard om de Heerenkamer te aanschouwen. Al in de 19e eeuw kwamen hier notabelen bij elkaar om te genieten van een heerlijke whisky en sigaar. Vanaf december 2019 is die mogelijkheid er weer!

Aan elk detail is evenveel aandacht en liefde gegeven door de binnenhuisarchitecte. U zult zich gedurende uw verblijf blijven verbazen over het interieur van hotel Mondragon, in restaurant Cristó of stadscafé ‘t Gouden Elfje.