17 mei

Cristó's Chefkok

Kees Visser zal de chef-kok van restaurant Cristó worden vanaf 1 december 2019. Vorig jaar heeft Govert Janzen, de exploitant van Mondragon, Kees Visser ontmoet. Kees verteld daar het volgende over: ‘Ik hoorde zijn ideeën over het hotel en het restaurant en ik raakte enthousiast. We bleken er dezelfde filosofie op na te houden, zeker wat betreft kwaliteit in de keuken'

Het keukenteam van Cristó

Op dit moment werkt Kees nog bij het gelijknamige restaurant Bij Kees. ‘Bij Kees was heel erg leuk om te doen, maar toen deze uitdaging bij Cristó op mijn pad kwam, wilde ik dat niet weigeren.’ Aldus Kees. Hij werkt op dit moment samen met zijn team Jeffrey Buijl en Martin Weijermans in restaurant Bij Kees. Beide koks zullen samen met Kees de overstap naar Cristó maken. Naast dit team is ook Corné van Dijke aangenomen. Hij werkt momenteel als souschef bij wijnbar Brut in Burgh-Haamstede. Corné zal als souschef de rechterhand worden van Kees in Cristó.

Het niveau van Cristó

In Cristó zal op hoog culinair niveau worden gekookt door Kees en zijn team. Cristó wordt een restaurant met Franse keuken, maar ook met invloeden uit het Baskenland uit Spanje, daar komt de Spaanse veldheer Christobál Mondragón namelijk vandaan. Op de kaart worden er van tijd tot tijd korte uitstapjes gemaakt naar de Baskische keuken. Dat zijn we verplicht aan Cristó, naamgever en geboren en getogen in deze gastronomische regio in Spanje

 

 

Mail: reserveringen@mondragon.nl

Telefoon:0111 23 00 00