interieur cafe
13 october 2017

Kijkje in de keuken

Op de hoek van de Paardenstraat en de Oude Haven zullen de twee hoekpandjes, die inmiddels zijn gesloopt, volledig in oorspronkelijke stijl worden herbouwd. Op die plek komt MON-café.

Exploitant Govert Janzen: “Sta je op de Oude Haven en kijk je naar de bouwplaats, dan zie je in gedachten MON-café al voor je. We willen met MON-café een toegankelijke dagzaak hebben voor bewoners, bezoekers en Mondragon-gasten. Een laagdrempelige uitstraling met in de zomer een klein terrasje aan de Oude Haven om daar in het zonnetje van het zicht op de haven te genieten. In de winter is het bij de haard knus en warm.”

Vervlogen tijden
Loop je naar binnen, dan kom je eerst in een klein winkeltje waar je allerlei lekkernijen kunt kopen om ter plaatse te nuttigen, maar ook om mee te nemen. Het winkeltje richt zich zowel op hotelgasten als op toeristen die op zoek zijn naar invulling van lekkere lunch-trek, of die spontaan nog een aardigheidje uit Zierikzee of Zeeland mee naar huis willen nemen. Loop je door, dan kom je in het café zelf. Ingericht in oudhollandse stijl zoals in vervlogen tijden. Bezoekers kunnen hier ontbijten en vanaf een uur of elf worden er sandwiches, salades en warme lunchgerechtjes geserveerd. Uiteraard alles vers, waar mogelijk met producten uit de tuinen van het eiland zelf.

Eigen recept
Govert: “We gaan het ontbijt zo biologisch mogelijk opzetten. Geen buffet, maar service aan tafel. Er zijn straks waarschijnlijk drie ontbijtvormen te krijgen, maar altijd met o.a. vers gekookte eitjes en zelfgebakken broodjes, biologische jam en boter, en ook uitgebreidere warme gerechtjes en rijp fruit van het seizoen. Ik ga ook op zoek naar écht lekkere koffie. Hopelijk wordt dat een mooi Nederlands merk, misschien zelfs wel Zeeuws! Voor bijzonder brood ga ik naar een regionale bakker. Ik zie voor me dat we ook brood op basis van een eigen recept serveren. Bij het ontbijt, bij de lunch en ’s avonds in het restaurant.”

Plaatje
Nu bestaat MON-café alleen nog op plaatjes, in het voorjaar van 2019 is het interieur vast zelf een plaatje geworden! Govert: “Het café dient nog een definitieve naam te krijgen, voor nu gebruik ik de werknaam MON-café, afgeleid uit het woord MONDRAGON. Mocht iemand een geniale ingeving hebben, dan hou ik mij van harte aanbevolen!”

 

Sfeerimpressie Grand Café
sfeerimpressie grand cafe 2
sfeerimpressie grand cafe 3
sfeerimpressie grand cafe 4
sfeerimpressie grand cafe 5